joi, 16 decembrie 2010

am fata de secretara?

Mi-e somn. Stiu, urat mod de a incepe un post, dar chiar imi este foarte somn.
Aseara am petrecut in stilul Cosmote, la petrecerea Cosmote...
Ce sa zic despre petrecere? A fost ok, in mare parte, atmosfera placuta, mult prea multa lume, inghesuiala maxima, dar se vedea pe fetele oamenilor ca se distreaza. Si eu m-am distrat. Intr-un cuvant mi-a placut.
Dar sincer, nu despre asta vroiam sa va povestesc ci despre oamenii ce ne-nconjoara.

Exista in Romania trei tipuri de oameni:
  • acriturile
  • oamenii normali
  • oamenii bucurosi
Eu tind sa cred ca fac parte din ultima categorie, desi mai am si eu momente "de ratacire", asta pentru ca eu merg pe strada, in metrou, pe hol, oriunde de fapt, cu zambetul pe fata. Si raspund politicos oamenilor daca ma intreaba ceva, le urez sa aiba o zi buna, ii ajut, daca ma grabesc imi cer scuze si-mi vad de treaba mea.

Dar haideti sa va spun ce inseamna acritura, de fapt o sa va dau un exemplu:

Azi am avut niste treaba prin Sema Park, celalalt sediu Cosmote, cautam pe cineva de la financiar, m-au indrumat portarii, domnisoarele de la receptie, ajung intr-un open space, intreb o doamna ce era mai la vedere unde o gasesc pe x, pe un ton nu prea prietenos "Acolo!", ma asez frumos pe un scaunel, aveam in mana o cafea de la Mc', intre timp termin cafeaua, ma uit in jurul meu, cautand un cos de gunoi, vad la picioarele doamnei un cos de gunoi, o intreb politicos "Se poate sa arunc si eu paharul acesta la cos?", la care imi raspunde:"Auzi, dar ti se pare ca as avea fata de secretara?", primele mele propozitii au fost involuntare, pur si simplu cuvintele au iesit pe gura negandite: "NU, n-ai fata de secretara, daca esti la perioada nu e necesar sa ne anunti". In fine soseste persoana pe care o cautam, la care doamna "draguta", ma paraste. Ii arunc o privire si ii spun politicos, ar trebui sa fii mai amabila si mai diplomata. N-a mai comentat. De mult auzisem, ca cei de la financiar sunt cu curu-n sus, dar nu-mi imaginam ca in halul asta. Sa fie sanatosi, ca bunul simt le lipseste cu desavarsire!

Cum sa nu-ti strice ziua una ca doamna de mai sus, noroc cu domnisoara de la Mc', care mi-a urat o zi buna, si mi-a zambit...fara niciun motiv, oricum as fi cumparat de la ei. Si toti ceilalti care m-au indrumat si au fost amabili.

Era sa fiu si jefuita azi btw. M-am gandit acum ceva timp ca geanta pe care o aveam e prea mica si cum toate fetele de bucuresti au papornite d-ale mari, sa-mi iau si eu una, acum toate lucrurile marunte gen bricheta, telefon, tigari le tin in buzunarele de la geaca, pentru ca daca stau sa le caut in geanta, cred ca-mi ia vreo 2 minute, pe putin. Asa, eram eu azi in metrou si simt miscare in geanta, ma intorc tragand de geanta in fata, si-l lovesc usor pe un individ ce statea in spatele meu, el cu o privire foarte nervoasa se intoarce si pleaca. Bineinteles, cand m-am uitat la geanta era un pic botita in locul in care umblase el. Ce pot sa zic, norocul meu, oricum lucrurile importante le aveam in buzunare asa ca ceva valoros oricum nu avea cum sa sterpeleasca.

Vreau sa va spun ca ador locul meu de munca si ma refer strict la locatie. Azi am vizitat pt prima oara Sema Park si vreau sa va spun ca nu-mi place deloc! In primul rand, care a fost desteptul care a pus butoanele de la lift pe dinafara. Deci ma aflam eu in fata liftului si vad o mica tastatura cu butoane de la 0 la nush cat, eu stiind ca merg la 2 apas pe 2, intru in lift gandindu-ma, bai daca era la 3, stau si ma benoclez stanga-dreapta, cautand butoanele pentru alte etaje. Nu le-am gasit! Asa ca, ce fac oamenii aia, care gresesc etajul, ies din lift apasa etajul dorit si apoi intra la loc? wtf?!?!??!?

Un comentariu: